fbpx

Kako me je v življenju odneslo in na kakšni izkušnji je nastal ta program.

Kako me je v življenju odneslo in na kakšni izkušnji je nastal ta program.

Pred desetimi leti se mi je sesulo moje prekrasno življenje. Naj vam povem, da sem imela več kot vse, kar sem si želela. Prekrasno hčerko, pametnega, uspešnega moža, ki me je oboževal – le nikoli ga ni bilo doma; uspešno kariero, delala sem res, kar sem si najbolj želela. Kaj naj rečem – bila sem lepa, pametna, priljubljena, samozavestna, ravno prav stara – mlada.

Peljala sem se po povsem ravni cesti skozi Barje in sonce je sijalo v prečudovitem pomladnem jutru, ko sem se zavedala, kako popoln je moj svet.
Potreben je bil samo en velik BUUUUM in vse se je razblinilo. Ta lekcija je bila zares dobra!!! NO, to lahko rečem zdaj, takrat pa se mi je svet čez noč popolnoma podrl. Moje življenje se je spremenilo v prah, ki ga je začel nositi veter stresa.

Mož je dobil neozdravljivo bolezen, zdelo se mu je, da mora izživeti vse v enem dnevu, začel je hoditi v eksotične dežele in tam iskati uteho. Zaplaval je v strahotne dolgove, tožbe, grožnje …
V službi, kjer sem se ukvarjala s psihoterapijo in prebijala led med zaprtimi Slovenci, nisem prišla na zeleno vejo in ne glede na to, da je bil projekt odličen, ni prinašal dobička in zabredli smo v težave. Moj grad, moja družinica, moja varnost in sanje so začeli razpadati. Poskušala sem na vse načine z vsemi metodami, vendar sem se zaganjala z glavo v pretrd zid. Začela sem omagovati. Nisem več jedla, spala, se smejala. Dve leti sem prejokala. Ob tem pa delala čez vse svoje zmožnosti. Vedela sem, da si škodujem, vendar se mi je zdelo vredno narediti več, kot je bilo v moji moči, da bi postavila svojo družinico nazaj med oblake. Življenje mi je začelo počasi uhajati iz rok. Začelo se je z utrujenostjo, ki pa je v dnevih, ko so se doma odvijale drame, nenadoma preskočila v hiperaktivnost in adrenalin me je kar preplavil. Tako sem bila lahko »naspidirana« dva dni, potem pa me je samo spodneslo. V kritičnih dneh nisem mogla niti vstati iz postelje. Seveda tega ni vedel nihče. V službi, dokler sem jo še imela, sem naredila vse, kar sem morala, vendar sem zato porabila neskončno več časa in moja produktivnost je bila na psu. Na začetku je bilo več dobrih kot slabih dni, na koncu so bili samo še slabi. Zaradi nespanja so me začele tlačiti nočne more. Nisem si upala niti zatisniti očesa. Nisem bila več jaz. Na skrivaj sem hodila od enega do drugega zdravnika. Boleli so me sklepi, moja viroza je trajala tri tedne, zbolela sem vsak dopust, praznike, vikende, lasje so mi posiveli in odpadali. Najprej sem se redila in kljub neverjetno napornim treningom (kjer sem se le še dodatno izčrpavala) se mi je obroč okoli trebuha večal. Mesečni ciklusi so se popolnoma postavili na glavo. Odgovor pa je bil vedno isti: »Gospa, to so leta in stres. Umirite se.« Ker sem se ukvarjala s psihologijo, sem ugotovila, da tudi moje psihično ravnovesje niha od depresije k evforiji. Poslušala sem terapevte in nihče mi ni znal niti malo pomagati, niti enega pametnega nasveta. Vsi so govorili o stresu, nihče pa, kaj naj naredim.

V najhujših trenutkih sem se resnično počutila na robu življenja, kot da počasi odteka in jaz tega ne znam preprečiti. Strokovnjaki, če temu lahko rečem strokovnjaki, so me imeli za, milo rečeno, psihično nestabilno. Da ne rečem noro. Jaz pa sem bila tako zelo utrujena.

Prepričana sem bila, da če ne bom jaz podpirala vseh vogalov v hiši, doma in v službi, bo konec sveta. Prepričana sem bila, da si ne morem privoščiti skrbeti zase, ne zdaj, ko me vsi potrebujejo, ko sem se borila za smisel svojega obstoja.
Kmalu je začelo pokati po vseh šivih. Zaprla sem podjetje, ki je reševalo na stotine ljudi, ker pač ni bilo rentabilno; vse, kar smo imeli, smo izgubili; moževi posli so propadli, bile so jih samo še terjatve; ostali smo brez stanovanja, jaz pa še brez moža, sesuta, shujšana, neprespana, anksiozna, s popolnoma porušenimi hormoni in v prezgodnji menopavzi. Z eno besedo IZČRPANA. Šla sem na deželo k prijateljici, kjer bi imela toliko miru, da bi se postavila na noge, se naspala, umirila. Pa ni šlo. V takem stanju te tudi najbližji težko razumejo. Pritiskali so name in mi na koncu dali grozljive tablete, ki naj bi moje stanje izboljšale. Bilo je kot v najhujšem filmu. Borila sem se za življenje. Vsi, ki me poznajo, pravijo, da se vedno postavim na noge in da iz tega potegnem najboljše. Sama temu nisem več verjela. Življenje ni imelo več lučke. Tableti so mi vzeli še tisto malo mene, kar je ostalo.

Mineval je čas, jaz pa sem brala in se učila. Tako sem s pomočjo strokovnjakov, s katerimi sem se začela pogovarjati najprej o sebi, zgradila sistem, ki je v zadnjih šestih letih iz krempljev izčrpanosti zaradi stresa rešil že ogromno ljudi. Začela sem z dodajanjem vseh elementov, ki sem jih iztrošila s stresom. Minerali, vitamini in aminokisline. Vendar jih telo nikakor ni hotelo sprejeti. Moj simpatični živčni sistem, ki je samo navijal in trošil, ni absorbiral ničesar. Končno mi ga je uspelo prelisičiti z dodajanjem vseh teh hranil intravensko, neposredno v žilo. Moja nadledvična žleza, ki je odgovorna za stres, je namreč porabila tudi vojne zaloge goriva.
Nehala sem se vrteti v začaranem krogu obupa in se naučila predihati vsa čustva, vse strahove, ki so mi non stop polnili glavo. Ufff, kako težko je bilo to zame, saj sem bila čisti racionalist, ki nikoli ne izklopi možganov in je vseskozi na preži, v akciji.

Vključila sem samoohranitveni nagon, bi rekel Darwin, čeprav ne vem, kje sem dobila tisti kanček moči, da sem začela odstranjevati s poti kamenček po kamenček. Naučila sem se, da toliko časa, kolikor hodiš navzdol, toliko časa potrebuješ za ponovni dvig. In vsakič, ko ti zdrsne, se moraš pobrati, pa čeprav še tako počasi. Včasih se mi je zdelo, da so minila leta od tistega prekrasnega dne, ko je bil svet tako popoln.


Že po osmih tednih terapij sem se začela spet premikati, piti, jesti, spati. Osnovne stvari, ki te vrnejo v življenje. Premikati po svojih zmožnostih, piti dovolj, jesti tako, da pomagam svojemu telesu pri obnovi, spati ob pravih urah in narediti vse, da je bil spanec miren in se noči nisem več bala.

S tem so se začele bistriti tudi misli. Seveda sem morala ves zunanji svet za nekaj časa izklopiti. Se naučiti sebe postaviti na prvo mesto. Ampak ne tako, da bi škodila drugim. Samo držala sem se začrtane poti. Rezultati so bili uau! Mislila sem, da je to to, da sem sicer zaradi vsega prestanega zdaj nekoliko šibkejša, zdravniki so mi govorili, da nimam petnajst let in da naj se sprijaznim z nekaterimi pomanjkljivostmi.

Spomin, bolečine v sklepih, pomanjkanje energije, atrofija mišic, kljub suhosti maščoba okoli trebuha, ovela koža in neprestana vnetja naj bi ostali kot moje spremljevalke staranja. Potem sem se začela izobraževati o hormonih, o kortizolu – ubijalcu in spremljevalcu stresa, o prednostih intravenoznega dodajanja vitaminov, mineralov in vseh potrebnih gradnikov. Naučila sem se jesti zares tako, da so se dobro počutili tudi hormoni. Zdaj se počutim mlajšo kot pred desetimi leti, zdaj znam in vem, kako obdržati energijo, kako preprečiti stresu, da te pogoltne. Nisem imuna na stres, ravno pred kratkim sem ga dobila za cel tovornjak. Seveda me zamaje, seveda me za kratek čas ošibi, ampak zdaj sem oborožena z vsemi strategijami, kako se ubraniti izčrpanosti, kako ohranjati in krepiti energijo. Kako si jo shraniti za hude čase. Kako je ne porabiti več vse do konca! Kako postaviti meje sebi in drugim.

In zdaj bom to skrivnost delila z vami. Upam, da vas bo čim več našlo ta program in zmagalo oziroma premagalo rak rano tega časa – STRES. Ne moremo ga izničiti, ne moremo ga spraviti iz našega življenja, lahko pa ga spravimo v kot in mu ne damo uničevalne moči. Lahko ga ukročenega izkoriščamo v svojo korist.

Kako vam lahko pomagamo v Futuristic clinic?

Diagnoza krvne slike

Ker telo ne zmore več samoobnove in je na delu zgolj simpatični živčni sistem porabe, ga moramo na nek način ustaviti in prelisičiti. Prek diagnostike krvne slike, po potrebi testa kortizola in DHEA in posveta z našim zdravnikom boste dobili natančno informacijo, kaj se dogaja z vami.

Intravenozna terapija

Na podlagi tega sledijo terapije oziroma polnjenje rezervoarjev, tj. imunskega sistema, energije, nevrosistema, funkcije detoksifikacije in vseh stranskih posledic, ki nam jih je prinesel stres. Seveda vas bomo podprli tudi pri anksioznih in depresivnih stanjih, ki bodo s pridobivanjem fizične moči hitro izzveneli.

Intravenozne terapije so trenutno edini način, da se iztrošeni sistemi nahranijo in ponovno vzpostavilo ravnovesje. Edini način, da zaobidemo črevesje in absorpcijo, prelisičimo podivjani simpatični živčni sistem in s tem  dosežemo obnovo iztrošenega, preutrujenega telesa.

Še enkrat poudarjamo, da je vsak bolnik drugačen, vsakemu je treba prisluhniti in pri njem najti šibke člene, ki so morda že utrpeli škodo.

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Zakaj intravenozno zdravljenje? Ker edino deluje!

Gre za uspešen način obvladovanja stresa, ki je mimogrede kronična bolezen in ne nazadnje odvisnost od »visokih obratov«, ki je iz vas izčrpala (od tod izraz izčrpanost organizma) še zadnji atom moči. 

Izgorelost je posledica stresa in stres deluje v t. i. simpatičnem živčnem sistemu. Se sprašujete, zakaj je to tako pomembno? Dokler smo v simpatičnem delovanju (ki ni prav nič simpatično), naše telo samo porablja enormne zaloge vitaminov, mineralov, aminokislin in nasploh vseh hranil, od katerih je odvisno delovanje organov in njihovih funkcij.

Kdo so redni uporabniki intravenoznih hranil?

V tujini so redni uporabniki intravenoznih hranil politiki, estrada in športniki, saj so v skupini »ekstremistov«, ki si bolezni enostavno ne morejo privoščiti.

Počasi, a učinkovito

Pri izgorelosti lahko rečemo, da smo izpraznili zaloge, ki ohranjajo normalno delovanje živčnega sistema, energije (ATP-celic), imunskega sistema, mehanizma za razstrupljanje in obnove DNK (metilacije). 

Naštetim je treba dodati vsa hranila, ki bodo poskrbela za njihovo obnovo. Ta se ne bo zgodila čez noč, temveč postopoma v nekaj mesecih. Precej bolje pa se bolniki počutijo že po nekaj terapijah.

»Da bi po kroničnem stresu kar najhitreje okrevali in napolnili vse zaloge, dodajamo vsa hranila neposredno, prek infuzijskih terapij. Namesto da bi naslavljali vsako težavo posebej, telesu omogočimo, da homeostazo - ravnotežje ujame samo.«

Program je nastal na podlagi lastnih izkušenj!

Tudi sama sem se gibala v začaranem krogu. Življenje se mi je na krilih hiperproduktivnosti in hiperaktivnosti sesuvalo v prah. A uspelo mi je. Uspelo mi je obvladati stres! Ne moremo ga izničiti, ne moremo ga spraviti iz našega življenja, lahko pa ga spravimo v kot in mu ne damo uničevalne moči. Lahko ga ukročenega izkoriščamo v svojo korist.

Zagotavljamo vam, da boste po terapijah:

  • znali upravljati s stresom;
  • se končno spet naspali in se zbujali spočiti;
  • fokus in učinkovitost potrojili;
  • odpravili večino zdravstvenih težav;
  • končno imeli dovolj moči za hujšanje;
  • imeli delujoč imunski sistem;
  • zbistrili »meglo« v možganih;
  • ponovno nasmejani;
  • tudi v kriznih trenutkih našli moč, da se boste zlahka ponovno postavili na noge.

Če vas vsaj malo mikajo oziroma bolje rečeno vaše telo mikajo naše terapije, vas vabimo na brezplačni desetminutni posvet z našim vodjem medicinskega središča Futuristic Clinic.

Pogosto zastavljena vprašanja novih bolnikov

Terapije določi doktor, specialist interne medicine, ki je posebej šolan za intravensko dodajanje vitaminov, mineralov in aminokislin ter problematiko izgorelosti oziroma kronične utrujenosti. Vsakega bolnika pa spremlja celotna ekipa Futuristic Life na več ravneh, saj je vsak pacient drugačen in potrebuje različne podporne programe v času terapije pri nas.

Najprej bolnika poslušamo. Že samo iz njegove razlage težav izvemo veliko. Vsak izpolni test, da lahko določimo, na kateri stopnji izgorelosti je.
Za prvo obravnavo se zahtevajo določeni krvni testi, na podlagi katerih doktor vidi, kje so najšibkejši členi in katere terapije bodo za bolnika najučinkovitejše.
Direktno krivuljo izgorelosti pa ne nazadnje vidimo iz rezultata hormona kortizola in DHEA iz sline. Po njem natančno vemo, kako globoko je bolnik iztrošil nadledvično žlezo in na kateri stopnji je.

Osnovna krvna slika (kalij, Na, Cl, sečnina, kreatinin), vnetni faktor – CRP, hemogram z diferencialno sliko, jetrni encimi (AST, ALT, GGT, ALP, bilirubin total, bilirubin direkt), holesterol, LDL, HDL, TG, vitamin D3, B12, feritin, homocistein, DHEA, folna kislina, ščitnični hormoni:TSH, FT3, FT4, ščitnična protitelesa, hemoglobin A1C (HbA1c), inzulin. Test iz sline delamo pozneje in po naročilu zdravnika.

Lahko bi jo vaš osebni zdravnik, toda po izkušnjah vemo, da zelo neradi naredijo takšne izvide. Tako vam preostane eden zasebnih laboratorijev, in sicer samoplačniško. Cena se giblje okoli 150 €.

Lahko se pohvalimo, da smo v nekajletnem delovanju uspešno postavili na noge večino pacientov. Morda en ali dva odstotka nista bila primerna za naše terapije zaradi precej širšega spektra, predvsem psihičnih težav. Zato smo prijavili naš način terapij pri izgorelih pacientih kot študijo, s katero lahko uspešnost izmerimo in s tem dokažemo kot uspešno. Verjetno smo edini v Evropi in ne nazadnje tudi v svetu specializirani za izgorelost na fizični ravni, s katero lahko sinergično vplivamo tudi na psihično ravnovesje.

Ob obravnavi in polnjenju baterij na fizičnem telesu pomagamo vzpostaviti ravnovesje tudi na psihičnem področju. Ravno živčni sistem je ob dolgoletnem kroničnem stresu ali hudem šoku najbolj izpostavljen. S testiranjem nevrotransmitorjev in po pogovoru s pacientom se določi tudi dodatke – zdravila, ki umirijo epizode anksioznosti, depresije ali nespečnosti. Nekateri pacienti, ki pridejo, že uživajo antidepresive. Čez nekaj časa jih želijo opustiti. S počasnim odvajanjem in podporo pomagamo zaživeti brez njih.

Zdravnik na začetku določi od pet do osem terapij v razmaku enega tedna vsako. Že nekje na polovici pričakujemo vsaj tridesetodstotno izboljšanje, sicer naredimo vmes izvid kortizola in DHEA in še kakšno intervencijo glede načina prehranjevanja, spanja, anksioznosti in depresije, kar pogosto spremlja naše paciente. Po končanih terapijah bolnika pustimo en mesec, da napolnjene zaloge naredijo obnovo. Potem ga naročimo na ponovni pregled.

Odvisno je od bolnika. K nam hodijo vrhunski športniki, igralci, pevci, menedžerji, ki resnično porabljajo velikanske količine energije. Za takšne, ki ne želijo spremeniti svojega življenjskega sloga, je vsekakor nujno, da si s terapijami povrnejo optimalno raven energije. Je pa od vsakega posameznika odvisno na koliko časa. Večini, ki so se znašli v večletnem krogu izčrpavanja, po končanem programu ne bo treba hoditi na redne terapije. Morda na enega ali dva osvežitvena koktejla na leto, več pa ne.

Z različnimi koktejli, od katerih jih je večina sestavljena iz gradnikov naših organov in sistemov – aminokislin, naslavljamo stagnacijo obnove v telesu. Vsak vitamin, mineral in aminokislina pripomorejo k funkcionalnosti celotnega organizma in ne glede na priporočene dnevne odmerke jih v stresnem stanju za preboj potrebujemo več, kot je to osnovna potreba po določenem vitaminu. Določanje priporočene doze ne upošteva stanja posameznika. To pomeni: ali je človek v fazi rasti in razvoja, ali je zdrav ali bolan, je starostnik, kakšna je njegova absorpcija …

Ko je telo v stresnem stanju, se ne obnavlja, izgubi biološko uro (cikel porabe in obnove, budnosti in spanja) in tako se ne more obnoviti, ni sposobno dobre absorpcije. Podobno se organizmu dogaja po operaciji, ker je telo v hudem stresu in ga v bolnišnici hranijo prek infuzijskih raztopin. S tem se doseže maksimalna absorpcija, zaobide se presnovni sistem in doseže se višje koncentracije podpornih snovi v organizmu.

Pri nas vas najprej pregleda zdravnik, naredite krvne izvide, iz katerih je jasno, v kakšnem stanju je delovanje vašega telesa. Odmerki, ki jih dobivate, so določeni v lekarni in veljajo kot zdravila in so podprti z večletnimi izkušnjami ter študijami. Do anafilaktičnih odzivov lahko pride pri vnosu katerekoli hrane, zdravila ali dodatka. Naše osebje je izurjeno tudi v takšnih primerih, vendar pa smo v letih prakse do danes pri bolniku doživeli eno samo alergijsko reakcijo. Oskrbeli pa smo več tisoč pacientov.

Koktejli in posamezni vitamini, minerali in aminokisline so zelo različni. Pri nas ločimo več kot 40 različnih koktejlov, ki vsebujejo več kot pet sestavin. Cena posamezne terapije se giblje od 25 € pa do 200 €, zato je težko oceniti, kaj vam bo predpisal zdravnik. Lahko pa rečemo, da resen pristop k izgorelosti predvideva od pet do osem infuzij.