fbpx

Ko telo pripeljete do roba.
In čez!

Naše telo zmore veliko. A nekje je meja. Ko pa greste čez njo, vam bo to dalo vedeti v dvojni meri. Telo in duševnost se bosta sesedla in vas pustila popolnoma brez moči. Ne dovolite si kroničnega životarjenja!

Ko telo pripeljete
do roba. In čez!

Naše telo zmore veliko. A nekje je meja. Ko pa greste čez njo, vam bo to dalo vedeti v dvojni meri. To pomeni, da ste dobesedno »fuč«. Ne dovolite si kroničnega životarjenja!
Play Video
Play Video

Ali je kateri od spodnjih simptomov značilen za vas?

Vaša pot iz izgorelosti in kronične utrujenosti se začne tukaj!

Pomanjkanje energije

Nihanje teže

Zbujanje ponoči

Občutek anksioznosti

Občutek kot v centrifugi

Neobvladovanje stresa

Nikar ne spreglejte simptomov!

Simptomi izgorelosti so fizične in psihične narave. Ključno je, da prepoznate oboje.

Fizični simptomi

Utrujenost, visok pritisk, hitro bitje srca in aritmija, mišična kontrakcija in pozneje fibromialgija, oslabitev krvožilnega sistema, pogoste prebavne motnje, hudi glavoboli, vnetna stanja, vrtoglavice in hiperaktivnost so le nekateri fizični simtpomi stresa. 

Psihični simptomi

Med psihične simptome stresa spadajo strah, nočne more, nenavadno hiter in zaletav govor, nespečnost, raztresenost, slaba koncentracija, jeza, žalost, nervoza, zaskrbljenost, brezvoljnost, preobremenjenost, depresija in anksiozne motnje.

Če ste odgovorili z DA na vsaj dva simptoma, berite dalje ...

Z gotovostjo lahko trdimo, da vam lahko spremeni življenje NA BOLJE!

Izvedite samodiagnozo!

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnete vprašalnik.

Izvedite samodiagnozo!

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Izvedite samodiagnozo!

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Preveč stresa, premalo počitka, nato pa ...

Meje med delom in prostim časom se vedno bolj brišejo. Ničesar ne želite zamuditi in povsod želite biti zraven. Tudi pandemija je dodala svoje. Preveč stresa, premalo počitka in nastane »poškodba«, »burnout«, »kronična utrujenost« ali bolj splošno znano izgorelost. Prvo, kar lahko naredite, je, da si nehate zatiskati oči.

Nihče ni varen. Direktorji, vrhunski športniki, perfekcionisti in vsi, ki ste šli čez vse svoje meje. Psihične, mentalne in fizične! Vzrok ni pomemben; zaloge ste porabili.

Opustošenje, imenovano kortizol

V »teoriji« je izvor vaših težav v izčrpanih nadledvičnih žlezah, kar pa v praksi mainstream medicina pogosto »spregleda«. Na naši kliniki ni tako. Poznamo vzorce, poznamo pot in zato natančno vemo, kako izčrpanost (o)zdraviti. Izčrpavanje nadeledvičnih žlez poteka v dveh fazah, tretja pa pomeni dno.

Prepoznate fazo, na kateri ste?
Se počutite v redu? Ne slepite se.

Prepoznate fazo v kateri se nahajate? Se počutite v redu? Ne slepite se.

1. FAZA

V prvi fazi sodobni življenjski slog s hiperaktivnostjo in hiperproduktivnostjo ter podrtim bioritmom vodi do prevelikega kurjenja zalog. Ob obilici stresa in visokem kortizolu ter insulinu se nam poruši hormonsko ravnovesje. Se počutite v redu? Ne slepite se.

2. FAZA

V drugo fazo vstopate psihično in fizično uničeni z načetim imunskim sistemom. Nepotrpežljivost, nihanje razpoloženja, nenehni padci energije čez dan in zbujanje sredi noči postajajo stalnica. V tej fazi zdravniki začnejo pisati »recepte«. Verjetno si predstavljate za kaj.

3. FAZA

V tretji fazi sledi dno – navidezna hipreaktivnost in domnevna depresija si podajata roke, sledita pa popolni padec in psihični zlom.

Brez skrbi, za vas imamo rešitev!

V kliniki Futuristic life se zavedamo, da si nekajmesečne odsotnosti, t. i. hipijevskega življenja z neskončnimi potovanji, velika večina navadnih smrtnikov ne more privoščiti. Vemo, da samo počitek ne bo prinesel bistvenih sprememb, dodajanje sto in enega dodatka pa naše telo ni sposobno absorbirati.

Prav tako kot izgorelost različno »udari« po posamezniku, se razlikuje tudi način zdravljenja. Bistveno pri tem je, da je prilagojeno posamezniku. Dejavnikov je veliko; od tega, kako blizu ste najšibkejšim členom, po katerih je stres najprej udaril. Marsičesa namreč na »običajnem« zdravniškem pregledu ne boste slišali. Povedali vam bodo le, če ste ali niste bolni. Nas ne morete presenetiti, natančno vemo, kako zahrbten je ta modni sindrom – izgorelost. Kako neusmiljeno tolče po vsakem posamezniku v družbi, dokler se eden po eden ne zlomimo.

Razen tega, da vam bodo povedali, da ste v stresu, se žal nihče ne ukvarja s saniranjem škode, ki vam jo ta v dolgih letih pridela. Antidepresivi in uspavala pa teh težav ne bodo izničili. Ne bodo vas vrnili v življenje. To znamo narediti in diagnosticirati mi!

Kako vam lahko pomagamo v Futuristic clinic?

Diagnoza krvne slike

Ker telo ne zmore več samoobnove in je na delu zgolj simpatični živčni sistem porabe, ga moramo na nek način ustaviti in prelisičiti. Prek diagnostike krvne slike, po potrebi testa kortizola in DHEA in posveta z našim zdravnikom boste dobili natančno informacijo, kaj se dogaja z vami.

Intravenozna terapija

Na podlagi tega sledijo terapije oziroma polnjenje rezervoarjev, tj. imunskega sistema, energije, nevrosistema, funkcije detoksifikacije in vseh stranskih posledic, ki nam jih je prinesel stres. Seveda vas bomo podprli tudi pri anksioznih in depresivnih stanjih, ki bodo s pridobivanjem fizične moči hitro izzveneli.

Intravenozne terapije so trenutno edini način, da se iztrošeni sistemi nahranijo in ponovno vzpostavilo ravnovesje. Edini način, da zaobidemo črevesje in absorpcijo, prelisičimo podivjani simpatični živčni sistem in s tem  dosežemo obnovo iztrošenega, preutrujenega telesa.

Še enkrat poudarjamo, da je vsak bolnik drugačen, vsakemu je treba prisluhniti in pri njem najti šibke člene, ki so morda že utrpeli škodo.

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Zakaj intravenozno zdravljenje? Ker edino deluje!

Gre za uspešen način obvladovanja stresa, ki je mimogrede kronična bolezen in ne nazadnje odvisnost od »visokih obratov«, ki je iz vas izčrpala (od tod izraz izčrpanost organizma) še zadnji atom moči. 

Izgorelost je posledica stresa in stres deluje v t. i. simpatičnem živčnem sistemu. Se sprašujete, zakaj je to tako pomembno? Dokler smo v simpatičnem delovanju (ki ni prav nič simpatično), naše telo samo porablja enormne zaloge vitaminov, mineralov, aminokislin in nasploh vseh hranil, od katerih je odvisno delovanje organov in njihovih funkcij.

Kdo so redni uporabniki intravenoznih hranil?

V tujini so redni uporabniki intravenoznih hranil politiki, estrada in športniki, saj so v skupini »ekstremistov«, ki si bolezni enostavno ne morejo privoščiti.

Počasi, a učinkovito

Pri izgorelosti lahko rečemo, da smo izpraznili zaloge, ki ohranjajo normalno delovanje živčnega sistema, energije (ATP-celic), imunskega sistema, mehanizma za razstrupljanje in obnove DNK (metilacije). 

Naštetim je treba dodati vsa hranila, ki bodo poskrbela za njihovo obnovo. Ta se ne bo zgodila čez noč, temveč postopoma v nekaj mesecih. Precej bolje pa se bolniki počutijo že po nekaj terapijah.

»Da bi po kroničnem stresu kar najhitreje okrevali in napolnili vse zaloge, dodajamo vsa hranila neposredno, prek infuzijskih terapij. Namesto da bi naslavljali vsako težavo posebej, telesu omogočimo, da homeostazo - ravnotežje ujame samo.«

Program je nastal na podlagi lastnih izkušenj!

Tudi sama sem se gibala v začaranem krogu. Življenje se mi je na krilih hiperproduktivnosti in hiperaktivnosti sesuvalo v prah. A uspelo mi je. Uspelo mi je obvladati stres! Ne moremo ga izničiti, ne moremo ga spraviti iz našega življenja, lahko pa ga spravimo v kot in mu ne damo uničevalne moči. Lahko ga ukročenega izkoriščamo v svojo korist.

Zagotavljamo vam, da boste po terapijah:

  • znali upravljati s stresom;
  • se končno spet naspali in se zbujali spočiti;
  • fokus in učinkovitost potrojili;
  • odpravili večino zdravstvenih težav;
  • končno imeli dovolj moči za hujšanje;
  • imeli delujoč imunski sistem;
  • zbistrili »meglo« v možganih;
  • ponovno nasmejani;
  • tudi v kriznih trenutkih našli moč, da se boste zlahka ponovno postavili na noge.

Če vas vsaj malo mikajo oziroma bolje rečeno vaše telo mikajo naše terapije, vas vabimo na brezplačni desetminutni posvet z našim vodjem medicinskega središča Futuristic Clinic.

Pogosto zastavljena vprašanja novih bolnikov

Terapije določi doktor, specialist interne medicine, ki je posebej šolan za intravensko dodajanje vitaminov, mineralov in aminokislin ter problematiko izgorelosti oziroma kronične utrujenosti. Vsakega bolnika pa spremlja celotna ekipa Futuristic Life na več ravneh, saj je vsak pacient drugačen in potrebuje različne podporne programe v času terapije pri nas.

Najprej bolnika poslušamo. Že samo iz njegove razlage težav izvemo veliko. Vsak izpolni test, da lahko določimo, na kateri stopnji izgorelosti je.
Za prvo obravnavo se zahtevajo določeni krvni testi, na podlagi katerih doktor vidi, kje so najšibkejši členi in katere terapije bodo za bolnika najučinkovitejše.
Direktno krivuljo izgorelosti pa ne nazadnje vidimo iz rezultata hormona kortizola in DHEA iz sline. Po njem natančno vemo, kako globoko je bolnik iztrošil nadledvično žlezo in na kateri stopnji je.

Osnovna krvna slika (kalij, Na, Cl, sečnina, kreatinin), vnetni faktor – CRP, hemogram z diferencialno sliko, jetrni encimi (AST, ALT, GGT, ALP, bilirubin total, bilirubin direkt), holesterol, LDL, HDL, TG, vitamin D3, B12, feritin, homocistein, DHEA, folna kislina, ščitnični hormoni:TSH, FT3, FT4, ščitnična protitelesa, hemoglobin A1C (HbA1c), inzulin. Test iz sline delamo pozneje in po naročilu zdravnika.

Lahko bi jo vaš osebni zdravnik, toda po izkušnjah vemo, da zelo neradi naredijo takšne izvide. Tako vam preostane eden zasebnih laboratorijev, in sicer samoplačniško. Cena se giblje okoli 150 €.

Lahko se pohvalimo, da smo v nekajletnem delovanju uspešno postavili na noge večino pacientov. Morda en ali dva odstotka nista bila primerna za naše terapije zaradi precej širšega spektra, predvsem psihičnih težav. Zato smo prijavili naš način terapij pri izgorelih pacientih kot študijo, s katero lahko uspešnost izmerimo in s tem dokažemo kot uspešno. Verjetno smo edini v Evropi in ne nazadnje tudi v svetu specializirani za izgorelost na fizični ravni, s katero lahko sinergično vplivamo tudi na psihično ravnovesje.

Ob obravnavi in polnjenju baterij na fizičnem telesu pomagamo vzpostaviti ravnovesje tudi na psihičnem področju. Ravno živčni sistem je ob dolgoletnem kroničnem stresu ali hudem šoku najbolj izpostavljen. S testiranjem nevrotransmitorjev in po pogovoru s pacientom se določi tudi dodatke – zdravila, ki umirijo epizode anksioznosti, depresije ali nespečnosti. Nekateri pacienti, ki pridejo, že uživajo antidepresive. Čez nekaj časa jih želijo opustiti. S počasnim odvajanjem in podporo pomagamo zaživeti brez njih.

Zdravnik na začetku določi od pet do osem terapij v razmaku enega tedna vsako. Že nekje na polovici pričakujemo vsaj tridesetodstotno izboljšanje, sicer naredimo vmes izvid kortizola in DHEA in še kakšno intervencijo glede načina prehranjevanja, spanja, anksioznosti in depresije, kar pogosto spremlja naše paciente. Po končanih terapijah bolnika pustimo en mesec, da napolnjene zaloge naredijo obnovo. Potem ga naročimo na ponovni pregled.

Odvisno je od bolnika. K nam hodijo vrhunski športniki, igralci, pevci, menedžerji, ki resnično porabljajo velikanske količine energije. Za takšne, ki ne želijo spremeniti svojega življenjskega sloga, je vsekakor nujno, da si s terapijami povrnejo optimalno raven energije. Je pa od vsakega posameznika odvisno na koliko časa. Večini, ki so se znašli v večletnem krogu izčrpavanja, po končanem programu ne bo treba hoditi na redne terapije. Morda na enega ali dva osvežitvena koktejla na leto, več pa ne.

Z različnimi koktejli, od katerih jih je večina sestavljena iz gradnikov naših organov in sistemov – aminokislin, naslavljamo stagnacijo obnove v telesu. Vsak vitamin, mineral in aminokislina pripomorejo k funkcionalnosti celotnega organizma in ne glede na priporočene dnevne odmerke jih v stresnem stanju za preboj potrebujemo več, kot je to osnovna potreba po določenem vitaminu. Določanje priporočene doze ne upošteva stanja posameznika. To pomeni: ali je človek v fazi rasti in razvoja, ali je zdrav ali bolan, je starostnik, kakšna je njegova absorpcija …

Ko je telo v stresnem stanju, se ne obnavlja, izgubi biološko uro (cikel porabe in obnove, budnosti in spanja) in tako se ne more obnoviti, ni sposobno dobre absorpcije. Podobno se organizmu dogaja po operaciji, ker je telo v hudem stresu in ga v bolnišnici hranijo prek infuzijskih raztopin. S tem se doseže maksimalna absorpcija, zaobide se presnovni sistem in doseže se višje koncentracije podpornih snovi v organizmu.

Pri nas vas najprej pregleda zdravnik, naredite krvne izvide, iz katerih je jasno, v kakšnem stanju je delovanje vašega telesa. Odmerki, ki jih dobivate, so določeni v lekarni in veljajo kot zdravila in so podprti z večletnimi izkušnjami ter študijami. Do anafilaktičnih odzivov lahko pride pri vnosu katerekoli hrane, zdravila ali dodatka. Naše osebje je izurjeno tudi v takšnih primerih, vendar pa smo v letih prakse do danes pri bolniku doživeli eno samo alergijsko reakcijo. Oskrbeli pa smo več tisoč pacientov.

Koktejli in posamezni vitamini, minerali in aminokisline so zelo različni. Pri nas ločimo več kot 40 različnih koktejlov, ki vsebujejo več kot pet sestavin. Cena posamezne terapije se giblje od 25 € pa do 200 €, zato je težko oceniti, kaj vam bo predpisal zdravnik. Lahko pa rečemo, da resen pristop k izgorelosti predvideva od pet do osem infuzij ter nekatere dodatke, kar v roku treh mesecev znese okoli 1000 € do 1500 €. Nekateri si zato vzamejo kredit, saj se že leta vrtijo v začaranem krogu in niso dosegli izboljšanja s konvencionalnim pristopom zdravljenja.