fbpx

Ko telo pripeljete do roba.
In čez!

Neverjetno je, koliko lahko naše telo prenese. A tudi najmočnejši med nami imamo svoje meje. Ko te meje presežemo, nas naše telo in um opozorita na to z dvojno silo. To vodi do popolnega fizičnega in duševnega zloma, ki nas lahko pusti brez kakršnekoli energije. Ne pustite, da vas življenje privede do točke kroničnega preživetja brez pravega uživanja v njem!

Ko telo pripeljete
do roba. In čez!

Naše telo zmore veliko. A nekje je meja. Ko pa greste čez njo, vam bo to dalo vedeti v dvojni meri. To pomeni, da ste dobesedno »fuč«. Ne dovolite si kroničnega životarjenja!
Play Video
Play Video

Ali je kateri od spodnjih simptomov značilen za vas?

Vaša pot iz izgorelosti in kronične utrujenosti se začne tukaj!

Pomanjkanje energije

Nihanje teže

Zbujanje ponoči

Občutek anksioznosti

Občutek kot v centrifugi

Neobvladovanje stresa

Nikar ne spreglejte znakov izgorelosti!

Simptomi izgorelosti so fizične in psihične narave. Ključno je, da prepoznate oboje.

Fizični simptomi

Utrujenost, visok pritisk, hitro bitje srca in aritmija, mišična kontrakcija in pozneje fibromialgija, oslabitev krvožilnega sistema, pogoste prebavne motnje, hudi glavoboli, vnetna stanja, vrtoglavice in hiperaktivnost so le nekateri fizični pokazatelji kroničnega stresa.

Psihični simptomi

Med psihične pokazatelje kroničnega stresa spadajo strah, nočne more, nenavadno hiter in zaletav govor, nespečnost, raztresenost, slaba koncentracija, jeza, žalost, nervoza, zaskrbljenost, brezvoljnost, preobremenjenost, depresija in anksiozne motnje.

Če ste odgovorili z DA na vsaj dva simptoma, berite dalje ...

Z gotovostjo lahko trdimo, da vam lahko spremenimo življenje NA BOLJE!

Izvedite samodiagnozo!

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnete vprašalnik.

Preverite, v kateri fazi izgorelosti ste!

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Preverite, v kateri fazi izgorelosti ste!

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Preveč stresa, premalo počitka, nato pa ...

Meje med delom in prostim časom se vedno bolj brišejo. Ničesar ne želite zamuditi in povsod želite biti zraven. Tudi pandemija je dodala svoje. Preveč stresa, premalo počitka in nastane »kratek stik«, »burnout«, »kronična utrujenost« ali bolj splošno znano izgorelost. Prvo, kar lahko naredite, je, da si nehate zatiskati oči.

Nihče ni varen. Direktorji, vrhunski športniki, perfekcionisti in vsi, ki ste šli čez vse svoje meje. Psihične, mentalne in fizične! Vzrok ni pomemben; zaloge ste porabili.

Opustošenje, imenovano kortizol

V »teoriji« je izvor vaših težav v izčrpanih nadledvičnih žlezah, kar pa v praksi »mainstream« medicina pogosto »spregleda«. Na naši kliniki ni tako. Poznamo vzorce, poznamo pot in zato natančno vemo, kako izčrpanost (o)zdraviti. Izčrpavanje nadledvičnih žlez poteka v dveh fazah, tretja pa pomeni dno.
Vmes nas sprva previsok kortizol ruši, na koncu pa se izčrpa tudi sam.

Prepoznate fazo v kateri ste?

Nikar ne odlašajte na jutri! Ne morete v nedogled skrbeti za vse in podpirati pet vogalov hkrati!

Prepoznate fazo v kateri se nahajate? Se počutite v redu? Ne slepite se.

1. FAZA

V prvi fazi sodobni življenjski slog s hiperaktivnostjo in hiperproduktivnostjo ter podrtim bioritmom vodi do prevelikega kurjenja zalog. Ob obilici stresa in visokem kortizolu ter insulinu se nam poruši hormonsko ravnovesje. Se počutite v redu? Ne slepite se.

2. FAZA

V drugo fazo vstopate psihično in fizično uničeni z načetim imunskim sistemom. Nepotrpežljivost, nihanje razpoloženja, nenehni padci energije čez dan in zbujanje sredi noči postajajo stalnica. V tej fazi zdravniki začnejo pisati »recepte«. Verjetno si predstavljate za kaj.

3. FAZA

V tretji fazi sledi dno – navidezna hipreaktivnost in domnevna depresija si podajata roke, sledita pa popolni padec in psihični zlom.

Brez skrbi, za vas imamo rešitev!

V medicinskem Centru Futuristic Clinic smo presegli klasične pristope zdravljenja. Naši vrhunski zdravniki in podporna ekipa razumemo, da sanje o dolgem oddihu in potovanjih, ki bi zdravili izgorelost, za večino niso dosegljive. Zato vam ponujamo realno rešitev!
Zavedajte se, da navaden počitek ali nešteti prehranski dodatki ne prinašajo resnične spremembe, saj vaše telo potrebuje več kot le površinsko zdravljenje.

Razumemo, da je izgorelost zahrbtna in edinstvena za vsakega posameznika, zato je naš pristop popolnoma prilagojen vam. Ne glede na to, v kateri fazi izgorelosti ste ali katere težave vas pestijo, mi imamo rešitev. Naši strokovnjaki imajo izkušnje s širokim spektrom težav, ki jih povzroča stres, in razumejo, kako subtilne so lahko posledice.

Zanemarite neučinkovite metode, kot so antidepresivi in uspavala, ki ne rešujejo jedra problema. V medicinskem Centru Futuristic Clinic smo specializirani za ponovno vzpostavitev vašega zdravja in dobrobiti.

S pomočjo našega inovativnega pristopa vas bomo vrnili nazaj v življenje, polno energije in optimizma. Ne dovolite, da vas izgorelost definira. Obrnite se na nas in si povrnite kontrolo nad svojim življenjem!

Play Video

Smo strokovnjaki z najdaljšo tradicijo na področju izgorelosti in spremljajočih stanj

V sodobnem svetu, kjer obstaja neskončno število zdravstvenih ponudnikov, se pogosto poraja vprašanje: Kateremu specialistu zaupati za določen poseg ali tretma? V medicinskem Centru Futuristic Clinic smo priznani po našem holističnem pristopu do vsakega zdravstvenega izziva, pri čemer presegamo omejitve tradicionalnih medicinskih metod in rutin. Naš cilj je ponuditi napredne in inovativne rešitve za celostno zdravljenje.

1. Uspešnost zdravljenja

Do sedaj smo zdravili več kot 1800 pacientov z diagnosticirano izgorelostjo.

Več kot 90% jih je popolnoma okrevalo. 70% jih je imelo sočasne bolezni, ki smo jih uspešno zdravili.

2. Individualni pristop

Vsak pacient pride k nam s specifično simptomatiko. Zato pri kreiranju programa zdravljenja upoštevamo posameznikove potrebe in podpremo najšibkejše člene. Terapije so tako sestavljene popolnoma individualizirano, za vsakega pacienta drugače.

3. Rešitve za psihična neravnovesja

Namesto uporabe antidepresivov se osredotočamo na uporabo aminokislin, peptidov in nevrotransmitorjev, naravnih gradnikov našega telesa. S tem dosežemo ravnovesje brez odvisnosti od antidepresivov.

4. Spremljajoče posledice izgorelosti

Polovica naših pacientov ima oslabljen imunski sistem, težave s črevesjem,avtoimuna obolenja, bolečine po celem telesu … Pri nas za vsako od težav dodamo poseben protokol, da vzpostavimo ponovno ravnovesje.

5. Pomen bioritma

60% naših pacientov ima težave s spanjem. Praktično 100% pa čuti pomanjkanje energije.

Oboje je posledica živčnega Sistema, vzrok zato pa je porušen bioritem obnove in porabe. Z naslavljanjem teh težav, s ponovno aktivacijo nam življenjsko pomembnega bioritma, telesu povrnemo zmožnost lasne regeneracije. Povrne se spanec ter energija in telo ne potrebuje več podpore od zunaj.

6. Koncentracija in spomin

Več kot 70% pacientov opazi znatno izboljšanje v spominu in koncentraciji po našem zdravljenju.

Na to vplivamo z regulacijo izločanja kortizola in delovanja nadledvične žleze, z aktivacijo nevrotransmitorjev, ki so potrebni za spomin, zbranost in sproščanje in seveda z dvigom energije na celični ravni, S tem vračamo paciente v življenje iz obroča životarjenja.

7. Zmanjšanje potrebe po zdravilih

Pri večini naših pacientov, ki so prej jemali številna zdravila za pritisk, aritmijo, vnetna stanja, proti bolečinam, za nespečnost, anksioznost, opazimo, da jih po naših terapijah ne potrebujejo več toliko ali pa celo izginejo znaki zaradi katerih so jih prej morali jemati.

Metode zdravljenja v medicinskem centru Futuristic Clinic

Če ste poskusili že vse, a se še vedno počutite utrujeni, smo mi pravi naslov. Ponujamo vam daleč najbolj dodelane metode za vse simptome izgorelosti. Naš pristop je popolnoma naraven in zajema celotno telo, psihične in fizične aspekte. Pod budnim nadzorom medicinskega osebja in individualiziranega programa, ki ga za vaše potrebe prilagodi doktor medicine vam v kratkem času povrnemo zdravje in vitalnost. Znova se boste počutili dobro v svoji koži.

Tukaj smo, da vam omogočimo, da prevzamete nadzor nad svojim zdravjem.

1. Hranjenje z gradniki našega telesa

Intravenozne terapije so ključne za revitalizacijo oslabljenih telesnih sistemov in za ponovno vzpostavitev notranjega ravnovesja – kot bi napolnili izpraznjene baterije. Vendar je pomembno poudariti, da to ni hitra rešitev. Telo, izčrpano od stresa, pogosto ne more učinkovito absorbirati hranil skozi prebavni sistem. Prav tako so pri osebah z izgorelostjo pogosto prisotne težave s simpatičnim živčnim sistemom in hormonskimi neravnovesji. Smo pionirji pri uporabi aminokislin, vitalnih gradnikov telesa, ki imajo ključno vlogo pri skoraj vseh telesnih funkcijah in neposredno vplivajo na živčni sistem. V medicinskem Centru Futuristic Clinic smo razvili pionirski pristop za zdravljenje izgorelosti, s katerim smo že pomagali več kot 1800 pacientom, da so se vrnili v normalno življenje.

2. Regeneracija določenega organa in sistema

Kot prvi in do sedaj edini v Sloveniji s posebno specializacijo na tem področju, v naših zdravljenjih uporabljamo tudi nepogrešljivo in napredno peptidno terapijo. Ta metoda omogoča ciljanje specifičnih receptorjev v določenih organih ali sistemih preko DNK-ja, s čimer spodbujamo njihovo regeneracijo. Pri obravnavi izgorelosti se osredotočamo predvsem na komunikacijsko os med hipotalamusom in nadledvično žlezo, na uravnavanje bioritma in spanca, izboljšanje spomina in kognitivnih funkcij. Posebno pozornost namenjamo tudi stanjem, kot so anksioznost, depresivna stanja, fibromialgija, motnje v hormonskem ciklusu, težave s ščitnico in avtoimune bolezni. S peptidno terapijo posebej naslavljamo nadledvično žlezo, njeno obnovo in zagotavljanje uravnoteženega delovanja.

Do sedaj smo zdravili več kot 1800 pacientov z diagnosticirano izgorelostjo.

Več kot 90% pacientov je doseglo popolno okrevanje, pri čemer je 70% imelo sočasne bolezni, ki smo jih uspešno obravnavali, medtem ko je bilo le peščica tistih, ki so se soočali z resnimi psihiatričnimi težavami. Poglejte si izkušnje naših pacientov.

Play Video
Play Video
Play Video

Še enkrat poudarjamo, da je vsak bolnik drugačen, vsakemu je treba prisluhniti in pri njem najti šibke člene, ki so morda že utrpeli škodo.

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da preverite, v kateri fazi stresa se nahajate.

Počasi, a učinkovito

Pri izgorelosti lahko rečemo, da smo izpraznili zaloge, ki ohranjajo normalno delovanje živčnega sistema, energije (ATP-celic), imunskega sistema, mehanizma za razstrupljanje in obnove DNK (metilacije). 

Naštetim je treba dodati vsa hranila, ki bodo poskrbela za njihovo obnovo. Ta se ne bo zgodila čez noč, temveč postopoma v nekaj mesecih. Precej bolje pa se bolniki počutijo že po nekaj terapijah.

»Da bi po kroničnem stresu kar najhitreje okrevali in napolnili vse zaloge, dodajamo vsa hranila neposredno, prek infuzijskih terapij. Namesto da bi naslavljali vsako težavo posebej, telesu omogočimo, da homeostazo oziroma ravnotežje ujame samo.«

Program je nastal na podlagi lastnih izkušenj!

Ariana Vetrovec je ustanoviteljica, um, kreativa in prva violina Medicinskega centra Futuristic Life, kjer je združila svoje znanje, veščine in cilje. Verjame, da je sleherno napako našega delovanja mogoče spremeniti in preobraziti. Sama je izkusila strmoglavljenje zaradi izgorelosti v najhujši možni podobi in danes to izkušnjo deli z vami. Predvsem pa je ustvarila zavidljiv in edinstven program regeneracije.

»Tudi sama sem se gibala v začaranem krogu. Življenje se mi je na krilih hiperproduktivnosti in hiperaktivnosti sesuvalo v prah. A uspelo mi je. Uspelo mi je obvladati stres! Ne moremo ga izničiti, ne moremo ga spraviti iz svojega življenja, lahko pa ga spravimo v kot in mu ne damo uničevalne moči. Lahko ga ukročenega izkoriščamo v svojo korist,« se spominja težkega obdobja.

Program je nastal na podlagi lastnih izkušenj!

Ariana Vetrovec je ustanoviteljica, um, kreativa in prva violina medicinskega centra Futuristic Clinic, kjer je združila svoje znanje, veščine in cilje. Verjame, da je sleherno napako našega delovanja mogoče spremeniti in preobraziti. Sama je izkusila strmoglavljenje zaradi izgorelosti v najhujši možni podobi in danes to izkušnjo deli z vami. Predvsem pa je ustvarila zavidljiv in edinstven program regeneracije.

»Tudi sama sem se gibala v začaranem krogu. Življenje se mi je na krilih hiperproduktivnosti in hiperaktivnosti sesuvalo v prah. A uspelo mi je. Uspelo mi je obvladati stres! Ne moremo ga izničiti, ne moremo ga spraviti iz svojega življenja, lahko pa ga spravimo v kot in mu ne damo uničevalne moči. Lahko ga ukročenega izkoriščamo v svojo korist,« se spominja težkega obdobja.

Zagotavljamo vam, da boste po terapijah:

  • znali upravljati s stresom;
  • se končno spet naspali in se zbujali spočiti;
  • fokus in učinkovitost potrojili;
  • odpravili večino zdravstvenih težav;
  • končno imeli dovolj moči za hujšanje;
  • imeli delujoč imunski sistem;
  • zbistrili »meglo« v možganih;
  • ponovno nasmejani;
  • tudi v kriznih trenutkih našli moč, da se boste zlahka ponovno postavili na noge.

Če vas vsaj malo mikajo oziroma bolje rečeno vaše telo mikajo naše terapije, vas vabimo na brezplačni desetminutni posvet z Ariano Vetrovec, vodjo medicinskega centra Futuristic Clinic.

futuristic life

Pogosto zastavljena vprašanja novih bolnikov

Terapije določi doktor, specialist interne medicine, ki je posebej šolan za intravensko dodajanje vitaminov, mineralov in aminokislin ter problematiko izgorelosti oziroma kronične utrujenosti. Vsakega bolnika pa spremlja celotna ekipa Futuristic Clinic na več ravneh, saj je vsak pacient drugačen in potrebuje različne podporne programe v času terapije pri nas.

Najprej bolnika poslušamo. Že samo iz njegove razlage težav izvemo veliko. Vsak izpolni test, da lahko določimo, na kateri stopnji izgorelosti je.
Za prvo obravnavo se zahtevajo določeni krvni testi, na podlagi katerih doktor vidi, kje so najšibkejši členi in katere terapije bodo za bolnika najučinkovitejše.
Direktno krivuljo izgorelosti pa ne nazadnje vidimo iz rezultata hormona kortizola in DHEA iz sline. Po njem natančno vemo, kako globoko je bolnik iztrošil nadledvično žlezo in na kateri stopnji je.

Osnovna krvna slika (kalij, Na, Cl, sečnina, kreatinin), vnetni faktor – CRP, hemogram z diferencialno sliko, jetrni encimi (AST, ALT, GGT, ALP, bilirubin total, bilirubin direkt), holesterol, LDL, HDL, TG, vitamin D3, B12, feritin, homocistein, DHEA, folna kislina, ščitnični hormoni: TSH, FT3, FT4, ščitnična protitelesa, hemoglobin A1C (HbA1c), inzulin. Test iz sline delamo pozneje in po naročilu zdravnika.

Lahko bi jo vaš osebni zdravnik, toda po izkušnjah vemo, da zelo neradi naredijo takšne izvide. Tako vam preostane eden zasebnih laboratorijev, in sicer samoplačniško. Cena se giblje okoli 160 €.

Priporočljivo je opraviti v Medicare Plus (tukaj dobite vse izvide za 160€, Adria Lab-u v Ljubljani, Celju ali v Fontani v Mariboru).

Lahko se pohvalimo, da smo v nekajletnem delovanju uspešno postavili na noge večino pacientov. Morda en ali dva odstotka nista bila primerna za naše terapije zaradi precej širšega spektra, predvsem psihičnih težav. Zato smo prijavili naš način terapij pri izgorelih pacientih kot študijo, s katero lahko uspešnost izmerimo in s tem dokažemo kot uspešno. Verjetno smo edini v Evropi in ne nazadnje tudi v svetu specializirani za izgorelost na fizični ravni, s katero lahko sinergično vplivamo tudi na psihično ravnovesje.

Ob obravnavi in polnjenju baterij na fizičnem telesu pomagamo vzpostaviti ravnovesje tudi na psihičnem področju. Ravno živčni sistem je ob dolgoletnem kroničnem stresu ali hudem šoku najbolj izpostavljen. S testiranjem nevrotransmitorjev in po pogovoru s pacientom se določi tudi dodatke – zdravila, ki umirijo epizode anksioznosti, depresije ali nespečnosti. Nekateri pacienti, ki pridejo, že uživajo antidepresive. Čez nekaj časa jih želijo opustiti. S počasnim odvajanjem in podporo pomagamo zaživeti brez njih.

Zdravnik na začetku določi od pet do osem terapij v razmiku enega tedna vsako. Že nekje na polovici pričakujemo vsaj tridesetodstotno izboljšanje, sicer naredimo vmes izvid kortizola in DHEA in še kakšno intervencijo glede načina prehranjevanja, spanja, anksioznosti in depresije, kar pogosto spremlja naše paciente. Po končanih terapijah bolnika pustimo en mesec, da napolnjene zaloge naredijo obnovo. Potem ga naročimo na ponovni pregled.

Odvisno je od bolnika. K nam hodijo vrhunski športniki, igralci, pevci, menedžerji, ki resnično porabljajo velikanske količine energije. Za takšne, ki ne želijo spremeniti svojega življenjskega sloga, je vsekakor nujno, da si s terapijami povrnejo optimalno raven energije. Je pa od vsakega posameznika odvisno na koliko časa. Večini, ki se je znašla v večletnem krogu izčrpavanja, po končanem programu ne bo treba hoditi na redne terapije. Morda na enega ali dva osvežitvena koktejla na leto, več pa ne.

Z različnimi koktejli, od katerih jih je večina sestavljena iz gradnikov naših organov in sistemov – aminokislin, naslavljamo stagnacijo obnove v telesu. Vsak vitamin, mineral in aminokislina pripomorejo k funkcionalnosti celotnega organizma in ne glede na priporočene dnevne odmerke jih v stresnem stanju za preboj potrebujemo več, kot je to osnovna potreba po določenem vitaminu. Določanje priporočene doze ne upošteva stanja posameznika. To pomeni: ali je človek v fazi rasti in razvoja, ali je zdrav ali bolan, je starostnik, kakšna je njegova absorpcija …

Ko je telo v stresnem stanju, se ne obnavlja, izgubi biološko uro (cikel porabe in obnove, budnosti in spanja) in tako se ne more obnoviti, ni sposobno dobre absorpcije. Podobno se organizmu dogaja po operaciji, ker je telo v hudem stresu in ga v bolnišnici hranijo prek infuzijskih raztopin. S tem se doseže maksimalna absorpcija, zaobide se presnovni sistem in doseže se višje koncentracije podpornih snovi v organizmu.

Pri nas vas najprej pregleda zdravnik, naredite krvne izvide, iz katerih je jasno, v kakšnem stanju je delovanje vašega telesa. Odmerki, ki jih dobivate, so določeni v lekarni in veljajo kot zdravila in so podprti z večletnimi izkušnjami ter študijami. Do anafilaktičnih odzivov lahko pride pri vnosu katerekoli hrane, zdravila ali dodatka. Naše osebje je izurjeno tudi v takšnih primerih, vendar pa smo v letih prakse do danes pri bolniku doživeli eno samo alergijsko reakcijo. Oskrbeli pa smo več tisoč pacientov.

Koktejli in posamezni vitamini, minerali in aminokisline so zelo različni. Pri nas ločimo več kot 40 različnih koktejlov, ki vsebujejo več kot pet sestavin. Cena posamezne terapije se giblje od 25 € pa do 200 €, zato je težko oceniti, kaj vam bo predpisal zdravnik. Lahko pa rečemo, da resen pristop k izgorelosti predvideva od pet do osem infuzij ter nekatere dodatke, kar v roku treh mesecev znese okoli 1500 € do 2000 €. Nekateri zato vzamejo posojilo, saj se že leta vrtijo v začaranem krogu in niso dosegli izboljšanja s konvencionalnim pristopom zdravljenja.