fbpx

Svoje telo in psihične zaloge sem povsem izčrpal.

Svoje telo in psihične zaloge sem povsem izčrpal.


Moja zgodba se začne leta 2017 .
Svoje telo in psihične zaloge sem povsem izčrpal.

Do tega sem prišel tako ,da sem igral vlogo pridnega in poslušnega fanta, mislil sem, da življenje tako deluje, in da je tako prav. Svojih čustev nisem izkazoval pred nikomer , kot spužva sem črpal vse negativno okrog sebe, tolažbo pa sem našel v prekomernem delu. Izpolnjeval sem vse naloge in delal za dva.

Ko sem se nekega jutra zbudil in nisem mogel vstati iz postelje, mi je postalo jasno, da je telo odpovedalo. Na začetku nisem vedel kaj se mi je zgodilo, samo zrušil sem se. Karkoli sem pojedel, mi telo ni več presnovilo, imel sem bolečine v trebuhu, glavobole, panične napade, energije pa tako malo, da sem bil prepričan, da gre za depresijo. Neko obdobje sploh nisem spal, potem sem se zgrudil in spal po dva dni skupaj. Življenje je postalo neznosno. Hodil sem od enega do drugega zdravnika in edina njihova rešitev so bili antidepresivi. Nisem se počutil depresivno, bil pa sem izžet, brez moči. Seveda se je to poznalo tudi na psihi.

V obupu sem začel jemati antidepresive in po letu dni sem ugotovil, da mi kaj dosti ne pomagajo. Z njimi so se mojemu počutju pridružile še dodatne težave, ki jih prej ni bilo. Imel sem močne migrene, postal nervozen, čustveno se sploh nisem več prepoznal.
Nekega dne sem na internetu videl objavo o izčrpanosti “burn out” . Avtorica objave je bila prav ustanoviteljica Futuristic Clinic.
V tej objavi je pisalo vse kar je gospa Ariana preživela, in kako se je z svojo močno voljo, raziskovanjem in iskanjem pravih rešitev spet postavila na noge.

Zato sem kontaktiral kliniko, in se naročil na prvi termin. Po mesecu dni intravenoznih terapij, ki so jih sestavili individualno na moje stanje, sem bil kot prerojen, energija se mi je povrnila in sem si rekel: »To je to.«
Mislil sem , da bo tako trajalo večno. Če želimo ozdraviti moramo spremeniti tudi svoj način življenja in vse kar nas je do zloma pripeljalo, pa tudi, če se moramo zato preseliti v drugo državo. Ker v ta del, ki bi ga moral opraviti sam, nisem kaj dosti vložil, sem se po dveh spet znašel na kliniki. Slika kortizola je pokazala popolno izčrpanost nadledvične žleze. Jaz pa v veliki depresiji in brez energije. Najprej so mi umirili živčni sistem, da nisem imel več tesnobnih napadov, da nisem več čutil notranjega nemira in, da sem zopet spal. Potem je bila na vrsti regeneracija. Najprej detoks, s katerim očistimo celice prostih radikalov, počistimo, da lahko sploh gradimo na novo. Obnova nadledvične žleze, ki jo bom zdaj zares čuval, saj je pravi čudež, da se mi je zopet obnovila, je največji izziv. Zdaj sem se že toliko naučil o svojem stanju, da zares lahko spremljam napredek in upam, da bom spremljal tudi vsako nihanje ter ga ujel še preden se mi spet zgodi kolaps. Korak po korak se držim protokolov in smernic, ki sem jih ob terapijah dobil na Futuristic Clinic.
Zelo sem hvaležen svoji družini in strokovnosti Futuristic Clinic, ki mi stojijo ob strani in me podpirajo.

Kako vam lahko pomagamo v Futuristic clinic?

Diagnoza krvne slike

Ker telo ne zmore več samoobnove in je na delu zgolj simpatični živčni sistem porabe, ga moramo na nek način ustaviti in prelisičiti. Prek diagnostike krvne slike, po potrebi testa kortizola in DHEA in posveta z našim zdravnikom boste dobili natančno informacijo, kaj se dogaja z vami.

Intravenozna terapija

Na podlagi tega sledijo terapije oziroma polnjenje rezervoarjev, tj. imunskega sistema, energije, nevrosistema, funkcije detoksifikacije in vseh stranskih posledic, ki nam jih je prinesel stres. Seveda vas bomo podprli tudi pri anksioznih in depresivnih stanjih, ki bodo s pridobivanjem fizične moči hitro izzveneli.

Intravenozne terapije so trenutno edini način, da se iztrošeni sistemi nahranijo in ponovno vzpostavilo ravnovesje. Edini način, da zaobidemo črevesje in absorpcijo, prelisičimo podivjani simpatični živčni sistem in s tem  dosežemo obnovo iztrošenega, preutrujenega telesa.

Ste že izpolnili vprašalnik?

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Zakaj intravenozno zdravljenje? Ker edino deluje!

Gre za uspešen način obvladovanja stresa, ki je mimogrede kronična bolezen in ne nazadnje odvisnost od »visokih obratov«, ki je iz vas izčrpala (od tod izraz izčrpanost organizma) še zadnji atom moči. 

Izgorelost je posledica stresa in stres deluje v t. i. simpatičnem živčnem sistemu. Se sprašujete, zakaj je to tako pomembno? Dokler smo v simpatičnem delovanju (ki ni prav nič simpatično), naše telo samo porablja enormne zaloge vitaminov, mineralov, aminokislin in nasploh vseh hranil, od katerih je odvisno delovanje organov in njihovih funkcij.

Kdo so redni uporabniki intravenoznih hranil?

V tujini so redni uporabniki intravenoznih hranil politiki, estrada in športniki, saj so v skupini »ekstremistov«, ki si bolezni enostavno ne morejo privoščiti.

Počasi, a učinkovito

Pri izgorelosti lahko rečemo, da smo izpraznili zaloge, ki ohranjajo normalno delovanje živčnega sistema, energije (ATP-celic), imunskega sistema, mehanizma za razstrupljanje in obnove DNK (metilacije). 

Naštetim je treba dodati vsa hranila, ki bodo poskrbela za njihovo obnovo. Ta se ne bo zgodila čez noč, temveč postopoma v nekaj mesecih. Precej bolje pa se bolniki počutijo že po nekaj terapijah.

»Da bi po kroničnem stresu kar najhitreje okrevali in napolnili vse zaloge, dodajamo vsa hranila neposredno, prek infuzijskih terapij. Namesto da bi naslavljali vsako težavo posebej, telesu omogočimo, da homeostazo - ravnotežje ujame samo.«

Program je nastal na podlagi lastnih izkušenj!

Tudi sama sem se gibala v začaranem krogu. Življenje se mi je na krilih hiperproduktivnosti in hiperaktivnosti sesuvalo v prah. A uspelo mi je. Uspelo mi je obvladati stres! Ne moremo ga izničiti, ne moremo ga spraviti iz našega življenja, lahko pa ga spravimo v kot in mu ne damo uničevalne moči. Lahko ga ukročenega izkoriščamo v svojo korist.

Zagotavljamo vam, da boste po terapijah:

  • znali upravljati s stresom;
  • se končno spet naspali in se zbujali spočiti;
  • fokus in učinkovitost potrojili;
  • odpravili večino zdravstvenih težav;
  • končno imeli dovolj moči za hujšanje;
  • imeli delujoč imunski sistem;
  • zbistrili »meglo« v možganih;
  • ponovno nasmejani;
  • tudi v kriznih trenutkih našli moč, da se boste zlahka ponovno postavili na noge.

Če vas vsaj malo mikajo oziroma bolje rečeno vaše telo mikajo naše terapije, vas vabimo na brezplačni desetminutni posvet z našim vodjem medicinskega središča Futuristic Clinic.

Če vas vsaj malo mikajo oziroma bolje rečeno vaše telo mikajo naše terapije, vas vabimo na brezplačni desetminutni posvet z našim vodjem medicinskega središča Futuristic Clinic.

futuristic life

Pogosto zastavljena vprašanja novih bolnikov

Terapije določi doktor, specialist interne medicine, ki je posebej šolan za intravensko dodajanje vitaminov, mineralov in aminokislin ter problematiko izgorelosti oziroma kronične utrujenosti. Vsakega bolnika pa spremlja celotna ekipa Futuristic Life na več ravneh, saj je vsak pacient drugačen in potrebuje različne podporne programe v času terapije pri nas.

Najprej bolnika poslušamo. Že samo iz njegove razlage težav izvemo veliko. Vsak izpolni test, da lahko določimo, na kateri stopnji izgorelosti je.
Za prvo obravnavo se zahtevajo določeni krvni testi, na podlagi katerih doktor vidi, kje so najšibkejši členi in katere terapije bodo za bolnika najučinkovitejše.
Direktno krivuljo izgorelosti pa ne nazadnje vidimo iz rezultata hormona kortizola in DHEA iz sline. Po njem natančno vemo, kako globoko je bolnik iztrošil nadledvično žlezo in na kateri stopnji je.

Osnovna krvna slika (kalij, Na, Cl, sečnina, kreatinin), vnetni faktor – CRP, hemogram z diferencialno sliko, jetrni encimi (AST, ALT, GGT, ALP, bilirubin total, bilirubin direkt), holesterol, LDL, HDL, TG, vitamin D3, B12, feritin, homocistein, DHEA, folna kislina, ščitnični hormoni:TSH, FT3, FT4, ščitnična protitelesa, hemoglobin A1C (HbA1c), inzulin. Test iz sline delamo pozneje in po naročilu zdravnika.

Lahko bi jo vaš osebni zdravnik, toda po izkušnjah vemo, da zelo neradi naredijo takšne izvide. Tako vam preostane eden zasebnih laboratorijev, in sicer samoplačniško. Cena se giblje okoli 160 €.

priporočljivo je opraviti v Medicare Plus (tukaj dobite vse izvide za 160€, Adria Lab-u v Ljubljani, Celju ali v Fontani v Mariboru).

Lahko se pohvalimo, da smo v nekajletnem delovanju uspešno postavili na noge večino pacientov. Morda en ali dva odstotka nista bila primerna za naše terapije zaradi precej širšega spektra, predvsem psihičnih težav. Zato smo prijavili naš način terapij pri izgorelih pacientih kot študijo, s katero lahko uspešnost izmerimo in s tem dokažemo kot uspešno. Verjetno smo edini v Evropi in ne nazadnje tudi v svetu specializirani za izgorelost na fizični ravni, s katero lahko sinergično vplivamo tudi na psihično ravnovesje.

Ob obravnavi in polnjenju baterij na fizičnem telesu pomagamo vzpostaviti ravnovesje tudi na psihičnem področju. Ravno živčni sistem je ob dolgoletnem kroničnem stresu ali hudem šoku najbolj izpostavljen. S testiranjem nevrotransmitorjev in po pogovoru s pacientom se določi tudi dodatke – zdravila, ki umirijo epizode anksioznosti, depresije ali nespečnosti. Nekateri pacienti, ki pridejo, že uživajo antidepresive. Čez nekaj časa jih želijo opustiti. S počasnim odvajanjem in podporo pomagamo zaživeti brez njih.

Zdravnik na začetku določi od pet do osem terapij v razmaku enega tedna vsako. Že nekje na polovici pričakujemo vsaj tridesetodstotno izboljšanje, sicer naredimo vmes izvid kortizola in DHEA in še kakšno intervencijo glede načina prehranjevanja, spanja, anksioznosti in depresije, kar pogosto spremlja naše paciente. Po končanih terapijah bolnika pustimo en mesec, da napolnjene zaloge naredijo obnovo. Potem ga naročimo na ponovni pregled.

Odvisno je od bolnika. K nam hodijo vrhunski športniki, igralci, pevci, menedžerji, ki resnično porabljajo velikanske količine energije. Za takšne, ki ne želijo spremeniti svojega življenjskega sloga, je vsekakor nujno, da si s terapijami povrnejo optimalno raven energije. Je pa od vsakega posameznika odvisno na koliko časa. Večini, ki so se znašli v večletnem krogu izčrpavanja, po končanem programu ne bo treba hoditi na redne terapije. Morda na enega ali dva osvežitvena koktejla na leto, več pa ne.

Z različnimi koktejli, od katerih jih je večina sestavljena iz gradnikov naših organov in sistemov – aminokislin, naslavljamo stagnacijo obnove v telesu. Vsak vitamin, mineral in aminokislina pripomorejo k funkcionalnosti celotnega organizma in ne glede na priporočene dnevne odmerke jih v stresnem stanju za preboj potrebujemo več, kot je to osnovna potreba po določenem vitaminu. Določanje priporočene doze ne upošteva stanja posameznika. To pomeni: ali je človek v fazi rasti in razvoja, ali je zdrav ali bolan, je starostnik, kakšna je njegova absorpcija …

Ko je telo v stresnem stanju, se ne obnavlja, izgubi biološko uro (cikel porabe in obnove, budnosti in spanja) in tako se ne more obnoviti, ni sposobno dobre absorpcije. Podobno se organizmu dogaja po operaciji, ker je telo v hudem stresu in ga v bolnišnici hranijo prek infuzijskih raztopin. S tem se doseže maksimalna absorpcija, zaobide se presnovni sistem in doseže se višje koncentracije podpornih snovi v organizmu.

Pri nas vas najprej pregleda zdravnik, naredite krvne izvide, iz katerih je jasno, v kakšnem stanju je delovanje vašega telesa. Odmerki, ki jih dobivate, so določeni v lekarni in veljajo kot zdravila in so podprti z večletnimi izkušnjami ter študijami. Do anafilaktičnih odzivov lahko pride pri vnosu katerekoli hrane, zdravila ali dodatka. Naše osebje je izurjeno tudi v takšnih primerih, vendar pa smo v letih prakse do danes pri bolniku doživeli eno samo alergijsko reakcijo. Oskrbeli pa smo več tisoč pacientov.

Koktejli in posamezni vitamini, minerali in aminokisline so zelo različni. Pri nas ločimo več kot 40 različnih koktejlov, ki vsebujejo več kot pet sestavin. Cena posamezne terapije se giblje od 25 € pa do 200 €, zato je težko oceniti, kaj vam bo predpisal zdravnik. Lahko pa rečemo, da resen pristop k izgorelosti predvideva od pet do osem infuzij.