fbpx

Vi ste iztrošeni!

Na podlagi vaših odgovorov vam sporočamo, da ste na 3. stopnji izgorevanja!

Vi ste iztrošeni!

Na podlagi vaših odgovorov vam sporočamo, da se nahajate v 3. stopnji izgorevanja!

Kortizol ste potrošili. Stres vas je premagal.

Praktično vas je spodneslo. Kortizol ste potrošili. Stres vas je premagal in vi ste popolnoma na tleh. To je res zadnji, zadnji klic na pomoč, da se ustavite, da spremenite življenjski slog, da rečete NE vsemu, čemur zdaj pravite: »Ne morem drugače.« Ne boste verjeli, vendar tudi brez vas bo vse mogoče. Morda ne bo isto, vendar se svet ne bo ustavil. Ustavil pa bo stres vas! Naslednja postaja so morda samo še infarkt, kronične bolezni in brezno brezupa. Ne dovolite ji, da vas dobi takole na hitro!

V našem medicinskem centru se že štiri leta intenzivno ukvarjamo z izgorelostjo. Zaradi številnih uspehov smo naš način zdravljenja prijavili kot študijo. Pri nas najprej fizičnemu telesu povrnemo izpraznjene zaloge in poskrbimo za regeneracijo nevro sistema, hormonskega sistema, imunskega sistema in energije. Ne naslavljamo vsake izmed množice težav posebej, lotimo se celostne obnove in le na ta način se lahko povrnemo v polnomočno stanje. Vemo, da so ljudje od izčrpanosti tudi psihično razvaline, da ne spijo, imajo težave z osnovnimi funkcijami, in medtem ko zdravniki takšne bolnike obravnavajo kot depresivne in jih zdravi le psihiatrija, se mi kronični utrujenosti z vsemi spremljajočimi disfunkcijami posvetimo kompleksno. Gre za intenzivno in ciljano podporo, ki jo dosežemo le, če telesu povrnemo osnovni bioritem porabe in obnove.

Lahko smo se izgubili, ker smo deloholiki, smo pretiravali v izpopolnjevanju želja vsem okoli sebe, nase pa smo popolnoma pozabili ali pa smo pretiravali s fizično dejavnostjo. Lahko se nam je stres zgodil praktično čez noč, izgubili smo partnerja, službo; nekaj, kar je bilo za nas več kot kaplja čez rob. Če hodimo na psihoterapije, če beremo knjige za osebnostno rast, je to sicer za našo prihodnost odlično, ker bomo spremenili vzorce, ki so nas do tu pripeljali, vendar pa brez fizične moči, fokusa, spanja in dobrega imunskega sistema tega ne bomo zmogli.

Kaj pa zdaj?

Čas za psihoterapijo je bil na prvi ali najpozneje na drugi stopnji (kar sicer ne pomeni, da se vam ne bo treba spopasti s svojim življenjskim slogom in značajem).
Zdaj nekateri ne morete hoditi niti v službo, kaj šele razmišljati o spremembah življenjskega sloga. Le počivanje, čuječnost in najrazličnejši forumi obupancev vam ne bodo povrnili zdravja in energije. Samo zapletali se boste v vlogi žrtve.

Trenutno edina, preverjena terapija je polnjenje vseh zalog, ki ste jih izgubili, z intravenoznim dodajanjem vitaminov in mineralov.

Zakaj je to najuspešnejša pot? Zakaj ne bi raje jemali vsega tega v tabletkah ali še bolje dobili s hrano?

Odgovor je na dlani. V stresu telo deluje na simpatičnem (meni se zdi ime čisto ponesrečeno) živčnem sistemu, ki samo porablja energijo, medtem pa niti črevesje niti prebava nista sposobna absorbirati potrebnih gradnikov telesa iz tega, kar pojemo. 

Zato tudi bolnikom, ki so v stresu, po operacijah dodajajo hrano v infuzijskih raztopinah. Torej nismo odkrili tople vode, le da včasih izgorelosti, vsaj ne v epidemiološkem obsegu, nismo poznali.

Kako vam lahko pomagamo?

Žal splošni zdravniki trenutno obravnavajo izgorelost zgolj in samo prek psihiatrov, čeprav stroka to imenuje iztrošenost adrenalnih žlez, kar v prevodu pomeni, da je telo porabilo vse zaloge kortizola in s tem porušilo ritem in zaloge življenjske energije.

V zasebnem Medicinskem centru Futuristic Clinic so zdravniki, ki vam bomo pomagali vrniti izgubljeno energijo, uravnovesiti živčni sistem, okrepiti imunski sistem in znova zagnati mehanizem obnove. Predvsem in najprej fizično telo. Šele ko si boste povrnili moč in energijo, se boste lahko začeli spopadati tudi s svojim življenjskim slogom.

Če želite iz začaranega kroga izgorelosti, ne da bi ob tem porabili leta za obnovo, se informirajte o terapijah, s katerimi boste ponovno začutili tla pod nogami in obnovili izgubljeno energijo.

Ne čakajte, da vas vlak stresa povozi do konca, pridete lahko že prej in tako vzdržujete kondicijo, potrebno za soočanje s stresom, ki ga žal ne moremo vedno izriniti iz svojega življenja.

Namig

Proti stresu se najbolje borite z adaptogeni, rastlinicami, ki pravzaprav ne počno nič drugega kot da poskušajo sproti brisati stres in telo povrniti v ravnovesje. Naštejmo jih le nekaj:
Rodiola
Rodiola ali rožni koren daje telesu več kisika in s tem večjo fizično in mentalno sposobnost. Zjutraj jo jemljemo za več energije, zvečer, da se lažje umirimo in dobimo dovolj serotonina, nevrotransmitorja miru in sreče.
Maca
Maca daje fizično moč, uravnava hormone v menopavzi, pri PMSju in nas dvigne, če nam čez dan zmanjkuje energije.
Ašvaganda
Ašvaganda obnavlja nadledvično žlezo, predvsem pa zvečer poskrbi, da se kortizol, hormon stresa, umiri in, da se ponoči ne zbujamo.
Kolikor trošite, toliko morate vsak dan nadomestiti in morda je najvažnejši del za vas tisti, v katerem se boste naučili zaloge ohranjati in shranjevati!

Prijavite se na brezplačen posvet!

Če imate dileme, niste prepričani, da sodite v krog izgorelosti ali morda menite, da še ne potrebujete konkretnega zdravljenja, imate še goro vprašanj,… Potem se najprej naročite na 10-minuten brezplačen posvet.

Potrebujete več informacij?

Spodaj poslušajte strokovne odgovore Ariane Vetrovec, strokovne vodje klinike.

Kdo se je že zdravil pri nas?

Kdo se je že zdravil
pri nas?