fbpx

Ko sem se zbudil utrujen, zbit in brez moči.

Ko sem se zbudil utrujen, zbit in brez moči.

Ko sem se nekega jesenskega jutra leta 2018 presnečeno zbudil utrujen, zbit in brez moči, se še nisem zavedal, da me čaka nekaj let, da bom spet lahko začel dan poln energije in z nasmehom. Kasneje sem ugotovil, da presenečenje ni bilo na mestu, saj sem se sam spravil v tako stanje. Posledice, ki mi jih je prinašalo naporno delo v službi ter neuspehi v privatnem življenju, sem namreč več let reševal z brutalnimi treningi v fitnesu. Takšna odpoved organizma je bila neizbežna. Naslednji dve leti sem dobesedno taval, občasno sem se bolje počutil, a še vedno sem se upehal že po nekaj minutah hoje, stopnice so mi predstavljale nepredstavljivo oviro. Novembra 2020 sem bil po prebolenem Covid-19 spet na začetku. Sesut. V začetku leta 2021 sem dopolnil 50 let in sem se zavedal, da moram najti pospešek, ki me bo vrnil nazaj v gibanje ali pa bom propadel. Na spletu sem našel Futuritic Clinic, medicinski center, ki ponuja tudi intravenozne terapije, kar se mi je po prebranem zdelo, da bi bila lahko prava rešitev za moje težave. Pomladi sem hitro dobil termin in na podlagi krvnih rezultatov in pregleda pri zdravniku dobil enomesečni plan intravenoznih terapij z aminokislinami, minerali in vitamini in moja poteza se je zelo hitro izkazala za pravo. Še pred zaključkom terapij sem čutil izjemno izboljšanje. Začel sem spet redno trenirati  v fitnesu, se ukvarjati s športom in predvsem, vsako jutro vstajati spočit in vesel. Tudi mentalno sem se popolnoma stabiliziral. Lahko rečem, da so iz mene naredili celo boljšega človeka, pomlajenega in polnega elana. Odtlej hodim po potrebi “tankat” – kot potrebuje avto gorivo, ga potrebuje tudi telo, sploh v teh nepredvidljivih časih. Ker pa sem velik skeptik sem ves čas zdravljenja pridno zbiral podatke o napredku na napravi »Oura ring«, ki meri srčni ritem, temperaturo, variabilnost srčnega utripa, kakovost in faze spanja, na koncu pa naredi algoritem pripravljenosti. Rezultati so bili več kot zadovoljivi. Tako sem dosegel prvič zdravo fizično moč, brez da bi pri tem preobremenjeval telo.

Kako vam lahko pomagamo v Futuristic clinic?

Diagnoza krvne slike

Ker telo ne zmore več samoobnove in je na delu zgolj simpatični živčni sistem porabe, ga moramo na nek način ustaviti in prelisičiti. Prek diagnostike krvne slike, po potrebi testa kortizola in DHEA in posveta z našim zdravnikom boste dobili natančno informacijo, kaj se dogaja z vami.

Intravenozna terapija

Na podlagi tega sledijo terapije oziroma polnjenje rezervoarjev, tj. imunskega sistema, energije, nevrosistema, funkcije detoksifikacije in vseh stranskih posledic, ki nam jih je prinesel stres. Seveda vas bomo podprli tudi pri anksioznih in depresivnih stanjih, ki bodo s pridobivanjem fizične moči hitro izzveneli.

Intravenozne terapije so trenutno edini način, da se iztrošeni sistemi nahranijo in ponovno vzpostavilo ravnovesje. Edini način, da zaobidemo črevesje in absorpcijo, prelisičimo podivjani simpatični živčni sistem in s tem  dosežemo obnovo iztrošenega, preutrujenega telesa.

Ste že izpolnili vprašalnik?

Našteti simptomi se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. Za nekoliko natančnejšo diagnozo vas vabimo, da izpolnite vprašalnik.

Zakaj intravenozno zdravljenje? Ker edino deluje!

Gre za uspešen način obvladovanja stresa, ki je mimogrede kronična bolezen in ne nazadnje odvisnost od »visokih obratov«, ki je iz vas izčrpala (od tod izraz izčrpanost organizma) še zadnji atom moči. 

Izgorelost je posledica stresa in stres deluje v t. i. simpatičnem živčnem sistemu. Se sprašujete, zakaj je to tako pomembno? Dokler smo v simpatičnem delovanju (ki ni prav nič simpatično), naše telo samo porablja enormne zaloge vitaminov, mineralov, aminokislin in nasploh vseh hranil, od katerih je odvisno delovanje organov in njihovih funkcij.

Kdo so redni uporabniki intravenoznih hranil?

V tujini so redni uporabniki intravenoznih hranil politiki, estrada in športniki, saj so v skupini »ekstremistov«, ki si bolezni enostavno ne morejo privoščiti.

Počasi, a učinkovito

Pri izgorelosti lahko rečemo, da smo izpraznili zaloge, ki ohranjajo normalno delovanje živčnega sistema, energije (ATP-celic), imunskega sistema, mehanizma za razstrupljanje in obnove DNK (metilacije). 

Naštetim je treba dodati vsa hranila, ki bodo poskrbela za njihovo obnovo. Ta se ne bo zgodila čez noč, temveč postopoma v nekaj mesecih. Precej bolje pa se bolniki počutijo že po nekaj terapijah.

»Da bi po kroničnem stresu kar najhitreje okrevali in napolnili vse zaloge, dodajamo vsa hranila neposredno, prek infuzijskih terapij. Namesto da bi naslavljali vsako težavo posebej, telesu omogočimo, da homeostazo - ravnotežje ujame samo.«

Program je nastal na podlagi lastnih izkušenj!

Tudi sama sem se gibala v začaranem krogu. Življenje se mi je na krilih hiperproduktivnosti in hiperaktivnosti sesuvalo v prah. A uspelo mi je. Uspelo mi je obvladati stres! Ne moremo ga izničiti, ne moremo ga spraviti iz našega življenja, lahko pa ga spravimo v kot in mu ne damo uničevalne moči. Lahko ga ukročenega izkoriščamo v svojo korist.

Zagotavljamo vam, da boste po terapijah:

  • znali upravljati s stresom;
  • se končno spet naspali in se zbujali spočiti;
  • fokus in učinkovitost potrojili;
  • odpravili večino zdravstvenih težav;
  • končno imeli dovolj moči za hujšanje;
  • imeli delujoč imunski sistem;
  • zbistrili »meglo« v možganih;
  • ponovno nasmejani;
  • tudi v kriznih trenutkih našli moč, da se boste zlahka ponovno postavili na noge.

Če vas vsaj malo mikajo oziroma bolje rečeno vaše telo mikajo naše terapije, vas vabimo na brezplačni desetminutni posvet z našim vodjem medicinskega središča Futuristic Clinic.

Če vas vsaj malo mikajo oziroma bolje rečeno vaše telo mikajo naše terapije, vas vabimo na brezplačni desetminutni posvet z našim vodjem medicinskega središča Futuristic Clinic.

futuristic life

Pogosto zastavljena vprašanja novih bolnikov

Terapije določi doktor, specialist interne medicine, ki je posebej šolan za intravensko dodajanje vitaminov, mineralov in aminokislin ter problematiko izgorelosti oziroma kronične utrujenosti. Vsakega bolnika pa spremlja celotna ekipa Futuristic Life na več ravneh, saj je vsak pacient drugačen in potrebuje različne podporne programe v času terapije pri nas.

Najprej bolnika poslušamo. Že samo iz njegove razlage težav izvemo veliko. Vsak izpolni test, da lahko določimo, na kateri stopnji izgorelosti je.
Za prvo obravnavo se zahtevajo določeni krvni testi, na podlagi katerih doktor vidi, kje so najšibkejši členi in katere terapije bodo za bolnika najučinkovitejše.
Direktno krivuljo izgorelosti pa ne nazadnje vidimo iz rezultata hormona kortizola in DHEA iz sline. Po njem natančno vemo, kako globoko je bolnik iztrošil nadledvično žlezo in na kateri stopnji je.

Osnovna krvna slika (kalij, Na, Cl, sečnina, kreatinin), vnetni faktor – CRP, hemogram z diferencialno sliko, jetrni encimi (AST, ALT, GGT, ALP, bilirubin total, bilirubin direkt), holesterol, LDL, HDL, TG, vitamin D3, B12, feritin, homocistein, DHEA, folna kislina, ščitnični hormoni:TSH, FT3, FT4, ščitnična protitelesa, hemoglobin A1C (HbA1c), inzulin. Test iz sline delamo pozneje in po naročilu zdravnika.

Lahko bi jo vaš osebni zdravnik, toda po izkušnjah vemo, da zelo neradi naredijo takšne izvide. Tako vam preostane eden zasebnih laboratorijev, in sicer samoplačniško. Cena se giblje okoli 150 €.

Lahko se pohvalimo, da smo v nekajletnem delovanju uspešno postavili na noge večino pacientov. Morda en ali dva odstotka nista bila primerna za naše terapije zaradi precej širšega spektra, predvsem psihičnih težav. Zato smo prijavili naš način terapij pri izgorelih pacientih kot študijo, s katero lahko uspešnost izmerimo in s tem dokažemo kot uspešno. Verjetno smo edini v Evropi in ne nazadnje tudi v svetu specializirani za izgorelost na fizični ravni, s katero lahko sinergično vplivamo tudi na psihično ravnovesje.

Ob obravnavi in polnjenju baterij na fizičnem telesu pomagamo vzpostaviti ravnovesje tudi na psihičnem področju. Ravno živčni sistem je ob dolgoletnem kroničnem stresu ali hudem šoku najbolj izpostavljen. S testiranjem nevrotransmitorjev in po pogovoru s pacientom se določi tudi dodatke – zdravila, ki umirijo epizode anksioznosti, depresije ali nespečnosti. Nekateri pacienti, ki pridejo, že uživajo antidepresive. Čez nekaj časa jih želijo opustiti. S počasnim odvajanjem in podporo pomagamo zaživeti brez njih.

Zdravnik na začetku določi od pet do osem terapij v razmaku enega tedna vsako. Že nekje na polovici pričakujemo vsaj tridesetodstotno izboljšanje, sicer naredimo vmes izvid kortizola in DHEA in še kakšno intervencijo glede načina prehranjevanja, spanja, anksioznosti in depresije, kar pogosto spremlja naše paciente. Po končanih terapijah bolnika pustimo en mesec, da napolnjene zaloge naredijo obnovo. Potem ga naročimo na ponovni pregled.

Odvisno je od bolnika. K nam hodijo vrhunski športniki, igralci, pevci, menedžerji, ki resnično porabljajo velikanske količine energije. Za takšne, ki ne želijo spremeniti svojega življenjskega sloga, je vsekakor nujno, da si s terapijami povrnejo optimalno raven energije. Je pa od vsakega posameznika odvisno na koliko časa. Večini, ki so se znašli v večletnem krogu izčrpavanja, po končanem programu ne bo treba hoditi na redne terapije. Morda na enega ali dva osvežitvena koktejla na leto, več pa ne.

Z različnimi koktejli, od katerih jih je večina sestavljena iz gradnikov naših organov in sistemov – aminokislin, naslavljamo stagnacijo obnove v telesu. Vsak vitamin, mineral in aminokislina pripomorejo k funkcionalnosti celotnega organizma in ne glede na priporočene dnevne odmerke jih v stresnem stanju za preboj potrebujemo več, kot je to osnovna potreba po določenem vitaminu. Določanje priporočene doze ne upošteva stanja posameznika. To pomeni: ali je človek v fazi rasti in razvoja, ali je zdrav ali bolan, je starostnik, kakšna je njegova absorpcija …

Ko je telo v stresnem stanju, se ne obnavlja, izgubi biološko uro (cikel porabe in obnove, budnosti in spanja) in tako se ne more obnoviti, ni sposobno dobre absorpcije. Podobno se organizmu dogaja po operaciji, ker je telo v hudem stresu in ga v bolnišnici hranijo prek infuzijskih raztopin. S tem se doseže maksimalna absorpcija, zaobide se presnovni sistem in doseže se višje koncentracije podpornih snovi v organizmu.

Pri nas vas najprej pregleda zdravnik, naredite krvne izvide, iz katerih je jasno, v kakšnem stanju je delovanje vašega telesa. Odmerki, ki jih dobivate, so določeni v lekarni in veljajo kot zdravila in so podprti z večletnimi izkušnjami ter študijami. Do anafilaktičnih odzivov lahko pride pri vnosu katerekoli hrane, zdravila ali dodatka. Naše osebje je izurjeno tudi v takšnih primerih, vendar pa smo v letih prakse do danes pri bolniku doživeli eno samo alergijsko reakcijo. Oskrbeli pa smo več tisoč pacientov.

Koktejli in posamezni vitamini, minerali in aminokisline so zelo različni. Pri nas ločimo več kot 40 različnih koktejlov, ki vsebujejo več kot pet sestavin. Cena posamezne terapije se giblje od 25 € pa do 200 €, zato je težko oceniti, kaj vam bo predpisal zdravnik. Lahko pa rečemo, da resen pristop k izgorelosti predvideva od pet do osem infuzij.